úterý 12. listopadu 2013

Fusilli se smetanovou omáčkou a hruškou


Říkám si, že bych možná mohla začít dělat týdny určené konkrétní surovině. Pokud jsem minulý týden všude možně cpala rukolu, tentokrát jsou to hrušky. Jsou dobré jen tak k zakusování, vynikající v dezertech a dovedou i zajímavě ozvláštnit různé slané recepty.

Dnes se mi původně nechtělo moc vařit. Myslela jsem si, že se jen nějak "odbudu" a na "pořádnější" jídlo počkám až na večeři s V. Začala jsem si vařit těstoviny, že si do nich hodím rajčata a sýr, dopadlo to ovšem trochu jinak. Místo rajčat jsem do těstovin nakonec přidala hrušku na kostičky (na fotce není vůbec vidět, ale je tam! :) Jinak jsem v podstatě postupovala dost podobně, jako minulý týden u receptu na Linguine s rukolou, opečenými jablky a žampiony. Dokonce jsem přidala i trochu rukoly! Je to opět chuťovka, která tak akorát zasytí, ale nebudou vám po obědě praskat kalhoty ve švech :)

Na 1 porci budete potřebovat:
- hrst libovolných těstovin
- alespoň pár lístků rukoly/špenátu či jiného čerstvého listového salátku
- cca 100 g drůbežích prsou
- 2 lžíce olivového oleje
- koření na maso (dala jsem sůl, barevný pepř, sladkou papriku a sušený česnek a trochu sušené petrželky)
- jednu hrušku
- půl kelímku smetany na vaření (šel by použít třeba i jogurt)
- kousek smetanového camembertu/brie (dietnější variantou by mohla být třeba natrhaná mozzarella)

Postup:
1. Maso si nasolíme a namarinujeme v olivovém oleji s kořením. Hrušku oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky.
2. Dáme vařit těstoviny v osolené vodě.
3. Rozehřejeme si pánvičku nasucho a dáme na ni opéct maso - opečeme prudce z obou stran, poté dáme na prkýnko bokem. Ztlumíme plamen.
4. Na pánvičku, ze které jsme právě vytáhli maso, dáme kousky hrušky a zlehka orestujeme. Podlijeme trochou vody, promícháme, přisolíme, případně můžeme přidat ještě trochu pepře, a podlijeme trochou smetany. Povaříme asi minutu. Mezitím si steak nakrájíme na malé kousky a poté přidáme zpátky na pánvičku a smícháme se smetanovou směsí.
5. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme vlažnou vodou a vrátíme do hrnce mimo sporák. Zamícháme do nich lístky salátu a přendáme na talíř. Poté přelijeme smetanovou směsí s masem a hruškami a na závěr přidáme pár kousků camembertu na kostičky.

Možná je to opět trochu úleťácká kombinace, ale překvapí vás, jak hruška, rukola a camembert jdou chuťově skvěle dohromady :)

4 komentáře:

  1. Hmmmm, tak to bych si dala hnedka :-) Až budu mít po ruce hrušku, tak ji mrsknu k těstovinám, možná ještě přidám takové to klišé v podobě vlaškých ořechů :-)

    OdpovědětVymazat
  2. vyoada dobre:) urcite zkusim:)

    PS: pripoj se do souzete o Printic fotky na mem blogu:)
    http://bridgeofmemories.blogspot.co.uk/2013/11/printic-giveaway.html#comment-form

    OdpovědětVymazat
  3. Mňam, tak to je skutečně krásný :))) Hrozně ráda bych se do toho hned pustila :D :)))

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...