čtvrtek 7. listopadu 2013

Mediterranean burger s kuřecím steakem


Můj milý V. měl dnes večer strašnou chuť na pořádný domácí hamburger. Pro něj jsme nakoupili mleté hovězí maso, hamburgerové bulky a cheddar. Já jsem si samozřejmě udělala obměnu po svém: místo mletého hovězího jsem si připravila libová kuřecí prsa, místo sladkých bulek, které opravdu nemám ráda, křupavou bagetu a místo cheddaru balkánský sýr. Ano, opět je to takový "recept nerecept", ale někoho třeba tahle chuťová kombinace inspiruje :)


Na 2 burgery budete potřebovat:
- 2 bulky nebo hvězdičky (případně 1 menší bagetu překrojenou na dvě části)
- cca 120-150 g kuřecích prsních řízků
- cca 2-3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, sladkou papriku, stroužek česneku, špetku sušené bazalky
- 1 menší nebo 1/2 velké cibule
- cca 50 g čerstvého sýru balkánského typu / feta
- hrst lístků rukoly

Postup:
1. Nejprve si namarinujeme maso: Kuřecí prso rozdělíme na dvě části a lehce poklepeme, z obou stran lehce nasolíme a opepříme. Do malé misky si dáme trochu olivového oleje, rozmačkáme do něj stroužek česneku, přidáme trochu červené papriky. Do misky přidáme maso, rovnoměrně prsty promažeme olejem a necháme alespoň půl hodiny naležet.



2. Připravíme si malý pekáček, můžeme ho zlehka vymazat máslem a dno vyložíme tenkými plátky cibule (tzn stejný postup jako u předchozího receptu na krůtí knedlíčky). Namarinované steaky položíme přes cibuli a dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů (použila jsem grilovací program a pekla na nejvyšší poloze v troubě). Pečeme asi 15 minut, při pečení steaky alespoň jednou nebo dvakrát poobracíme. Po vytažení zlehka posypeme bazalkou.



3. Jdeme zdobit: Pečivo si rozkrojíme napůl. Na spodní část nejprve dáme trochu opečené cibulky zpod masa, na něj plátky balkánského sýru, přes který položíme steaky. Na steak můžeme dát zbytek cibulky, plátek rajčete a pak pár lístků rukoly. Překlopíme horní částí pečiva a můžeme podávat.



Samozřejmě pokud chcete, můžete přidat i nějaký dresing - ovšem opečená cibule je sama o sobě docela šťavnatá, takže burgery nebudou suché ani bez něj.

1 komentář:

  1. Vypadá to moc dobře :))) Zkusím něčím nahradit to maso a vyzkouším něco podobného :)))

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...